Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

o. na platnosť pú v mene SP sa vyžaduje

o. na platnosť pú v mene SP sa vyžaduje podpis predsedu RR alebo v jeho neprítomnosti podpis ním povereného podpredsedu a podpis jedného z členov, ak rada riaditeľov v štatúte SP neurčí inak. Rada riaditeľov má päť členov (predseda 2 podpredsedovia, 2 členovia).
p. členov RR vymenúva a odvoláva vláda, predsedu a podpredsedov na návrh ministra, 1 člen na návrh reprezentatívnych združení odborových zväzov a záujmových združení občanov, reprezentujúcich poberateľov dôchodkových dávok a 1 člena rady na návrh reprezentatívnych združení zamestnávateľov. Za člena rady riaditeľov môže byť vymenovaná FO s trvalým pobytom v SR, s VŠ vzdelaním II. stupňa, má spôsobilosť na pú v plnom rozsahu a je bezúhonná.
Člen RR je pri výkone svojej funkcie nezastupiteľný.
q. funkcia člena je nezlučiteľná s funkciou prezidenta SR, poslanca NRSR, poslanca Európskeho parlamentu, verejného ochrancu práv, člena vlády, sudcu, prokurátora, člena DR, riaditeľa pobočky a s inou funkciou, povolaním alebo zamestnaním v štátnom orgáne, orgáne územnej samosprávy alebo inom orgáne verejnej moci. Funkcia člena rady riaditeľov je tiež nezlučiteľná s členstvom alebo inou funkciou v riadiacom, dozornom alebo kontrolnom orgáne PO vykonávajúcej podnikateľskú činnosť, s podnikaním a s inou hospodárskou alebo zárobkovou činnosťou s výnimkou vedeckej, pedagogickej, publicistickej, literárnej a umeleckej činnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat