Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Prihláška môže obsahovať len jeden vynález ...

Prihláška môže obsahovať len jeden vynález alebo skupinu vynálezov, ktoré sú navzájom spojené tak, že tvoria jedinú vynálezcovskú myšlienku. Vynález musí byť v prihláške opísaný úplne a jasne, aby ho mohol odborník uskutočniť. Prihláška musí obsahovať: žiadosť o udelenie patentu, opis vynálezu, aspoň jeden uplatnený patentový nárok, identifikačné údaje prihlasovateľa, identifikačné údaje pôvodcu, doklad o nadobudnutí práva na riešenie. Prihlasovateľ je povinný zaplatiť za podanie prihlášky správny poplatok.
Po začatí súdneho konania v spore o právo na riešenie úrad preruší konanie o prihláške. Po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia, ktorým sa vyhovelo návrhu o odňatie práv z prihlášky a ich prepis, úrad pokračuje v prerušenom konaní .
Ak prihláška nespĺňa určené podmienky, alebo ak sa predmet prihlášky nepovažuje za vynález úrad prihlášku zamietne. Pred zamietnutím umožní prihlasovateľovi vyjadriť sa k dôvodom, pre ktoré sa má prihláška zamietnuť. Úrad prihlášku zverejní bez zbytočného odkladu po uplynutí 18 mesiacov od vzniku práva prednosti a toto zverejnenie oznámi vo vestníku. Po zverejnení prihlášky môže ktokoľvek podať úradu pripomienky k patentovateľnosti jej predmetu.

Žádné komentáře:

Okomentovat