Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

i) zaviesť nútenú správu nad ...

i) zaviesť nútenú správu nad poisťovňou alebo zaisťovňou
j) odňať poisťovni povolenie na vykonávanie poisťovacej činnosti ak nezačne do 6 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia vykonávať činnosti uvedené v povolení alebo počas 6 mesiacov tejto činnosti nevykonáva

Ak NBS zistí, že FO alebo PO vykonáva činnosti, na kt. je potrebné povolenie podľa zákona o poisťovníctve, bez povolenia, je oprávnená uložiť im podľa závažnosti a miery zavinenia pokutu až do výšky 1mil.Sk a oznámi túto skutočnosť orgánu činnému v trestnom konaní. Túto pokutu je možné uložiť do jedného roka od zistenia nedostatkov, najneskôr však do troch rokov od ich vzniku.
Všetky sankcie a opatrenia uvedené v zákone možno ukladať samostatne al. súbežne a opakovane, pričom ich možno uložiť do 2 rokov od zistenia nedostatkov, najneskôr však do 5 r. od ich vzniku.
NBS je oprávnená aj mimo konania o uložení sankcie al. opatrenia prerokovať nedostatky v činnosti s členmi predstavenstva poisťovne/zaisťovne, s vedúcim pobočky zahr. poisťovne/zaisťovne, s členmi dozornej rady poisťovne/zaisťovne, s vedúcimi zamestnancami, zamestnancami zodpovednými za vykonávanie vnútornej kontroly al. zodpovedným aktuárom, kt. sú povinný poskytnúť NBS ňou požadovanú súčinnosť.

Žádné komentáře:

Okomentovat