Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rozhodnutie NBS musí obsahovať výrok,...

Rozhodnutie NBS musí obsahovať výrok, odôvodnenie a poučenie o rozklade. Účastníkovi konania sa oznamuje doručením písomného vyhotovenia rozhodnutia. Deň doručenia rozhodnutia je dňom jeho oznámenia. Doručené rozhodnutie, proti ktorému nemožno podať rozklad, je právoplatné.

Medzinárodná spolupráca pri výkone dohľadu:
Zahraničný orgán dohľadu z členského štátu Európskej únie alebo iného štátu Európskeho hospodárskeho priestoru môže na území Slovenskej republiky vykonávať dohľad nad činnosťou dohliadaného subjektu, ktorý je pobočkou alebo dcérskou spoločnosťou zahraničnej osoby, pričom táto zahraničná osoba podlieha dohľadu príslušného zahraničného orgánu dohľadu. Zahraničný orgán dohľadu z iného štátu ako členského štátu môže vykonávať dohľad na území SR nad činnosťou dohliadaného subjektu, ktorý je pobočkou alebo dcérskou spoločnosťou zahraničnej osoby, len na základe dohody uzavretej medzi NBS a príslušným zahraničným orgánom dohľadu.
NBS môže na území iného členského štátu vykonávať dohľad nad činnosťou dohliadaného subjektu vrátane jeho pobočiek a nad dcérskou spoločnosťou dohliadaného subjektu, ak ide o dohliadaný subjekt so sídlom na území SR a ak takýto dohľad umožňujú právne predpisy platné v príslušnom členskom štáte. Ak ide o subjekt z iného ako členského štátu, musí okrem tohto ešte byť aj uzatvorená dohoda medzi NBS a príslušným zahraničným orgánom dohľadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat