Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

2. KLAMLIVÉ OZNAČENIE TOVARU ...

2. KLAMLIVÉ OZNAČENIE TOVARU a SLUŽIEB → každé označenie spôsobilé vyvolať v hospodarskom styku mylnú domnienku, že ním označený tovar/služba pochádzajú z určitého štátu, oblasti, miesta a že vykazujú osobité charakteristické znaky alebo osobitnú akosť.
3. VYVOLÁVANIE NEBEZPEČNEJ ZÁMENY → použitie obchodného mena, osobitného označenia podniku, ktoré používa oprávnene iný súťažiteľ + napodobňovanie cudzích výrobkov, ktoré sú spôsobilé vyvolať nebezpečenstvo zámeny.
4. PARAZITOVANIE NA POVESTI → využívanie povesti podniku, výrobkov, služieb iného suťažiteľa s cieľom získať pre výsledky vlastného podnikania prospech, ktorý by suťažiteľ ináč nedosiahol.
5. PODPLACANIE
6. ZĽAHČOVANIE
7. PORUŠENIE OBCHODNÉHO TAJOMSTVA → je konanie, ktorým konajúci inej osobe neoprávnene oznámi, sprístupní pre seba, využije OT, ktoré sa môže v súťaži využiť.
8. OHROZOVANIE ZDRAVIA A ŽP → konanie, ktorým suťažiteľ skresľuje podstatu hosp. súťaže tým, že prevádzkuje výrobu, uvádza na trh výrobky tak, že to ohrozuje Z. alebo ŽP., aby tak získal prospech na úkor iných súťažiteľov

Žádné komentáře:

Okomentovat