Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

c) Obchodné právo- Obchodný zákonník:

- obchodné meno – OM sa rozumie názov, pod ktorým podnikateľ vykonáva PÚ pri svojej podnikateľskej činnosti. OM u PO sa zapisuje do OB. Registra. OM nesmie byť zameniteľné s OM iného podnikateľoch a nesmie vzbudzovať klamlivú predstavu o podnikateľovi alebo predmete podnikania.
- obchodné tajomstvo – OT tvoria všetky skutočnosti obchodnej, výrobnej alebo technickej povahy súvisiace s podnikom, ktoré majú skutočnú ( potenciálnu) mater./nemater. hodnotu, nie sú v príslušných obch. kruhoch bežne dostupné a podľa vôle podnikateľa ich utajenie zodpovedným spôsobom zabezpečuje. Podnikateľ má výlučne právo na OT (aj na zverejnenie, použitie).
- nekalá súťaž → Nek. Su. je konanie v HOSP. SÚŤAŽI, ktoré je v rozpore s dobrými mravmi súťaže a je spôsobilé privodiť ujmu iným suťažiteľom alebo spotrebiteľom.
Nek. Su. je:
1. KLAMLIVÁ REKLAMA → reklama, ktorá uvádza proti (alebo môže uviesť) osoby, ktorým je určená, alebo ku ktorým sa dostane a ktoré v dôsledku klamlivosti môžu ovplyvniť ekonom. správanie týchto osôb a ktoré môže poškodiť súťaž/spotrebiteľa. (najmä čo sa týka ceny)

Žádné komentáře:

Okomentovat