Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Statické a dynamické stopy sú zreteľné podľa ..

• Statické a dynamické stopy sú zreteľné podľa zistenia pohybu objektu, ktorý stopu vytvoril, voči nositeľovi stopy. Pokiaľ takýto pohyb takmer neexistuje, vznikajú statické stopy, v opačnom prípade dynamické stopy. Statické stopy sa delia na stopy navrstvenia a na stopy odvrstvenia. Dynamické stopy sa delia na ryhy, zošinuté stopy a zmliaždené stopy. ( statické plošné stopy – vzájomne sa dotknú, ale nedôjde k ich pohybu; delia sa na navrstvené, obrysové a odvrstvené; plošné preto lebo dochádza k výmene hmoty. Statické objemové – dochádza pri nich k výmene energie. Dynamické plošné – po tom, čo dôjde k ich kontaktu sa pohnú; dochádza k zničeniu, deformácii povrchu; dynamické objemové – vznikajú pri nich napr. ryhy; neprechádza hmota, ale energia)
• Periférne stopy poskytujú informáciu o pôdoryse objektu, ktorý ich vytvoril. Vznikajú napr. pri premiestňovaní rôznych objektov.
• Stopy oddelenia časti z celku umožňujú zostavenie pôvodného objektu do celku podľa jednotlivých častí. Ide napr. o roztrhané písomnosti.

Fyzikálne stopy – stopa, ktorá nie je priamo spojená s materiálnou stopou; stopy vzniknuté následkom výbuchu

Pamäťové stopy – stopy, ktoré sa vnímajú ( zrakový, čuchový atď.); stopa, ktorá podlieha racionálnemu vnímaniu; pamäťové stopy možno dekódovať len výsluchom; nedá sa na ne spoliehať

Žádné komentáře:

Okomentovat