Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3) Uskladňovanie v colnom sklade

-umožňuje v colnom sklade uskladňovať zahraničný tovar bez toho, aby podliehal dovozným platbám alebo obchodnopolitickým opatreniam a tovar únie, na ktorý možno uplatniť opatrenia, ktoré sú obvykle spojené s vývozom tovaru podľa osobitného predpisu.
4) Aktívny zušľachťovací styk-umožňuje, aby jednou alebo viacerými spracovateľskými operáciami na colnom území prešiel zahraničný tovar, ktorý sa má vyviezť späť z colného územia vo forme zušľachtených výrobkov bez toho, aby podliehal dovozným platbám a obchodnopolitickým opatreniam.
5) Prepracovanie pod colným dohľadom-umožňuje, aby sa zahraničný tovar použil na colnom území v spracovateľských operáciách, ktoré zmenia jeho povahu alebo stav bez toho, aby podliehal dovozným platbám alebo obchodnopolitickým opatreniam.
6) Dočasné použitie-umožňuje, aby sa zahraničný tovar, ktorý má byť spätne vyvezený v nezmenenom stave s výnimkou bežného opotrebovania v dôsledku jeho používania, použil na colnom území s úplným alebo čiastočným oslobodením od dovozného cla bez uplatnenia obchodnopolitických opatrení.

Žádné komentáře:

Okomentovat