Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Denný vymeriavací základ FO...

Denný vymeriavací základ FO (žiak, dobrovoľník...), ktorá nemá príjem z činnosti zamestnanca, je jedna tridsatina minimálnej mzdy zamestnancov v pracovnom pomere odmeňovaných mesačnou mzdou, ktorá platí k prvému dňu kalendárneho mesiaca, v ktorom vznikol nárok na úrazovú dávku.
DVZ zamestnanca dohodára je odmena pripadajúca na jeden deň vykonávania práce na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.
Úrazová renta
Podmienky nároku:
Poškodený má nárok na ÚR, ak v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania má viac ako 40% pokles schopnosti vykonávať doterajšiu činnosť.
Poškodený nemá nárok na úrazovú rentu:
v období poberania úrazového príplatku,
v období nároku na rehabilitačné alebo rekvalifikačné.
Pokles pracovnej schopnosti sa posudzuje s plnením pracovných úloh (vylávajúce z prac pomeru, príkazu zamestnávateľa, služobná cesta) alebo s činnosťami dohodára, alebo v priamej súvislosti s plnením pracovných úloh, alebo v priamej súvislosti s týmito činnosťami. Pokles pracovnej schopnosti sa opätovne posúdi, ak sa predpokladá zmena vo vývoji pracovnej schopnosti. Pri posudzovaní poklesu pracovnej schopnosti sa neprihliada na zdravotné postihnutia, ktoré boli zohľadnené na nárok na invalidný výsluhový dôchodok

Žádné komentáře:

Okomentovat