Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Nárok na príspevok:

Nárok na jednorazový príspevok má dieťa pri zverení do PS a pri zániku PS len pri dosiahnutím plnoletosti dieťaťa.
Nárok na opakovaný príspevok má nezaopatrené dieťa zverené do PS a naďalej žije v domácnosti s osobou, ktorá bola do dosiahnutia plnoletosti jeho pestúnom.
Nárok na opakovaný príspevok sa zachováva aj po zániku PS dosiahnutím plnoletosti dieťaťa, ak dieťa spĺňa podmienky nezaopatrenosti a naďalej žije v domácnosti s osobou, ktorá bola do dosiahnutia plnoletosti jeho pestúnom.
Pestún má nárok na odmenu pestúna za výkon PS až do zániku PS. Po zániku PS dosiahnutím plnoletosti dieťaťa sa pestúnovi zachováva nárok na odmenu pestúna, pokým dieťa spĺňa podmienky nezaopatrenosti a dieťa naďalej žije v domácnosti s osobou, ktorá bola do dosiahnutia plnoletosti jeho pestúnom.
Oprávnené osoby:
na jednorazový príspevok je pestún, ktorému je dieťa zverené do PS. Dosiahnutím plnoletosti dieťaťa oprávnenou osobou na uplatnenie nároku je plnoleté dieťa.
na opakovaný príspevok je pestún, ktorému je dieťa zverené do PS a súčasne umiestnené v jeho domácnosti. Dosiahnutím plnoletosti dieťaťa oprávnenou osobou na uplatnenie nároku je plnoleté dieťa.

Žádné komentáře:

Okomentovat