Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Doručením daňového exekučného príkazu zaniká ...

Doručením daňového exekučného príkazu zaniká v obchodnej spoločnosti účasť spoločníka. Obchodná spoločnosť je povinná poukázať správcovi dane peňažné prosrtiedky zodpovedajúce vyrovnávajúcemu podielu alebo podielu na zisku spoločníka, ktorá je daňovým dlžníkom, a to najviac vo výške vymáhaného daňového nedoplatku. V prípade, ak obchodná spoločnosť poruší povinnosť uloženú v rozhodnutí o začatí daňového exekučného konania postihnutím majetkových práv spojených s obchodným podielom oznámením alebo v daňovom exekučnom príkaze a zmarí úplne alebo čiastočne daňovú exekúciu, stáva sa dlžníkom správcu dane, ktorý je oprávnený vymáhať od obchodnej spoločnosti nedoplatok spôsobom podľa zákona o správe daní a poplatkov.

Zaistenie je poistenie poistenia. Je to osobitná forma poistenia hospodárskeho rizika subjektmi poistného trhu. Podstatou je skutočnosť, že sa poisťovňa sama poistí u špecializovaného poisťovacieho ústavu – zaisťovne.
Motívom je snaha znížiť riziko platobnej schopnosti v prípade nadmerných koncentrácie poistných udalostí a s tým spojenej povinnosti poisťovne plniť z oistných zmlúv. Zaistenie vzniklo v 14. storočí v spojitosti s námorným poistením. Svojou technikou a organizáciou je vybudované na medzinárodnom podklade, je vyjadrením spolupráce poisťovní v nadnárodnom meradle často za účasti štátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat