Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Štátny záverečný účet

Záverečné účty zahŕňajú výsledky hospodárenia s rozpočtovými prostriedkami za príslušný rozpočtový rok. Zostavujú sa na úrovni rozpočtových kapitol, vrátane správcov štátnych záverečný účtov v jednotlivých výboroch NR SR.
Štátny záverečný účet sa zostavuje na úrovni štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Práce na vypracovaní štátneho záverečného účtu riadi Ministerstvo financií. Súčasne usmerňuje práce na zostavení štátnych záverečných účtov rozpočtových kapitol a štátnych účelových fondov.
Ministerstvo financií vypracúva návrh štátneho záverečného účtu za príslušný rozpočtový rok a prekladá ho vláde. Vláda je povinná najneskôr do 6 mesiacov po skončení rozpočtového obdobia predložiť návrh štátneho záverečného účtu na schválenie NR SR.
Postup pri prerokovaní a schvaľovaní štátneho záverečného účtu v NRSR je obdobný ako pri prerokovaní a schvaľovaní štátneho rozpočtu. NR SR pri prerokovaní štátneho záverečného účtu rozhodne o použití prebytku štátneho rozpočtu alebo o spôsobe úhrady schodku štátneho rozpočtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat