Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pokladom pre Ministerstvo financií sú pritom východiská ...

Pokladom pre Ministerstvo financií sú pritom východiská na zostavenie návrhu rozpočtov verejnej správy na príslušný rozpočtový rok, ktoré schvaľuje vláda SR spravidla do konca apríla bežného roka. Súčasťou východísk rozpočtu verejnej správy je aj určenie podielu schodku rozpočtu verejnej správy alebo prebytku rozpočtu verejnej správy na hrubom domácom produkte.
Ministerstvo financií vypracúva návrh rozpočtu verejnej správy (v štruktúre § 4 ods. 1 zákona č. 523/2004) v súčinnosti s príslušnými subjektami verejnej správy (subjektami verejnej správy sú právnické osoby zapísané v registri organizácií vedenom Štatistickým úradom SR, a to organizácie v ústrednej správe, v územnej samospráve a vo fondoch sociálneho a zdravotného poistenia).
Návrh rozpočtu verejnej správy prekladá ministerstvo financií vláde do 15. augusta bežného roka, ak vláda neurčí neskorší termín. O návrhu rozpočtu verejnej správy rozhoduje vláda spravidla do 30. septembra bežného roka. Vláda predkladá NR SR návrh rozpočtu verejnej správy do 15. októbra bežného roka, ak národná rada nerozhodne inak.

Žádné komentáře:

Okomentovat