Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Osobitný režim platí pre príjmy ...

Osobitný režim platí pre príjmy plynúce z právneho vzťahu uzavretého na dobu nepresahujúcu 5 kalendárnych dní v mesiaci a za podmienky, že ich úhrnná výška nepresiahne v príslušnom mesiaci sumu 3 000,_- Sk. Po odvode poistného sa v tomto prípade zráža daň vo výške 10%; tým je daňová povinnosť plnená a uvedený príjem sa už do výpočtu ročnej daňovej povinnosti neuvádza.
Využitie osobitnej sadzby sa ešte uplatňuje v prípade, že ide o odmeny členov štatutárnych a ďalších orgánov právnických osôb. Pri výplate týchto odmien sa aplikuje sadzba 20%, a takto zdanená odmena sa už takisto do ročného príjmu daňovníka nezahrňuje.

Ad b) Ďalším druhom príjmu, ktorý tvorí predmet tejto dane, sú príjmy z podnikania a inej samostatnej zárobkovej činnosti. Za príjmy z podnikania sa považujú príjmy z poľnohospodárskej výroby, lesného a vodného hospodárstva, príjmy zo živností, príjmy z iného podnikania podľa osobitných predpisov, podiely spoločníkov verejnej obchodnej spoločnosti a komplementárov komanditnej spoločnosti na zisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat