Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Po skončení konania o dedičstve môžu ...

Po skončení konania o dedičstve môžu pokračovať v živnosti osoby uvedené v zákone, ak nadobudli majetkový podiel používaný na prevádzkovanie živnosti. Pokračovanie v živnosti oznámia živnostenskému úradu do jedného mesiaca od skončenia konania o dedičstve. Ak však do šiestich mesiacov od skončenia konania o dedičstve nezískajú vlastné živnostenské oprávnenie, nemôžu ďalej živnosť prevádzkovať.
Pozostalý manžel, ktorý bol spoluvlastníkom majetku používaného na prevádzkovanie živnosti alebo ktorý tento majetok alebo podiel na ňom dedičstvom nadobudol, môže pokračovať v živnosti aj po tejto lehote na základe živnostenského oprávnenia poručiteľa.
Ak je pozostalý manžel podnikateľom, oznámi živnostenskému úradu v lehote uvedenej v zákone obchodné meno a identifikačné číslo, pod ktorými bude pokračovať v živnosti, a ďalšie údaje potrebné na vydanie nového živnostenského listu alebo novej koncesnej listiny.

Pokračovanie v živnosti pri premene obchodnej spoločnosti » Pri premene obchodnej spoločnosti (ďalej len "spoločnosť") na inú formu spoločnosti alebo na družstvo môže nová spoločnosť, prípadne družstvo pokračovať v prevádzkovaní živnosti zaniknutej spoločnosti.
Pri zlúčení alebo splynutí spoločnosti platí ustanovenie vyššie uvedené.

Žádné komentáře:

Okomentovat