Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

(3) Pri rozdelení spoločnosti môžu ...

(3) Pri rozdelení spoločnosti môžu pokračovať v živnosti zaniknutej spoločnosti všetky novovzniknuté spoločnosti, na ktoré prešla prevádzkareň, v ktorej sa príslušná živnosť zaniknutej spoločnosti prevádzkovala. Osoby oprávnené konať v mene rozdeľovanej spoločnosti oznámia v lehote 15 dní odo dňa výmazu spoločnosti z obchodného registra živnostenskému úradu, v akom rozsahu bude každá z novovzniknutých spoločností v živnosti pokračovať, ako aj údaje, ktoré sa zapisujú do živnostenského registra. Živnostenský úrad na základe tohto oznámenia vydá nové živnostenské listy alebo koncesné listiny.

Pokračovanie v živnosti pri premene družstva :
Pri premene družstva na spoločnosť, pri zlúčení alebo splynutí družstiev alebo pri rozdelení družstva platia ustanovenia § 14 obdobne.


14/ Účel zákona č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní v platnom znení, podstata konkurzu ako nástroja riešenia úpadku podnikateľa

Zákon 328/1991 Zb. je účinný zákon o konkurze a vyrovnaní – platí do konca roka 2005 – staré konkurzy do 31.12.2005 sa budú spravovať starým zákonom.

Žádné komentáře:

Okomentovat