Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Je to teda CP, pri ktorom menovitá ...

Je to teda CP, pri ktorom menovitá hodnota vrátane výnosu je krytá pohľadávkami banky z hypotekárnych úverov zabezpečeným záložným právom k nehnuteľnostiam alebo náhradným krytím.
Náhradné krytie – nie je to nehnuteľnosť ale napr. hotové peňazí alebo cenné listy len do výšky 10%

b) štátne dlhopisy – dlhopisy, ktoré vydáva štát prostredníctvom Ministerstva financií. Je vydaný v mene MF SR. Vydáva sa na základe rozhodnutia Vlády (Z. o št.rozpočte) alebo na základe rozhodnutia Národnej rady (krytie štátneho dlhu). Preplácanie vykonáva NBS alebo centrálneho depozitára na základe rozhodnutia MF SR alebo poverí aj zahraničnú banku.

c) komunálne dlhopisy – ako hypotekárne záložné listy, jedná sa teda o emisiu cenných papierov, kde banka poskytuje komunálne úvery a návratnosť je zabezpečená nehnuteľnosťami VÚC alebo obec. Poskytuje ich teda VÚC a obci. Majiteľ má výnos zabezpečený pohľadávkou banky z úverov VÚC a obci a ich zriadeného záložného práva. Môže vydať KD aj obec a VÚC priamo a to v takom prípade bude ručiť svojim celým teda aj hnuteľným majetkom, samozrejme zabezpečuje najskôr plnenie.

Žádné komentáře:

Okomentovat