Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3) Ustanovenia § 22 až 40 sa vzťahujú

(3) Ustanovenia § 22 až 40 sa vzťahujú aj na postup úradu, keď rad posudzuje činnosti a konania podnikateľov na základe osobitného predpisu. 1aa)
(4) Tento zákon sa vzťahuje aj na činnosti a konania, ku ktorým došlo v cudzine, ak vedú alebo môžu viesť k obmedzovaniu súťaže na tuzemskom trhu.
(5) Tento zákon sa okrem piatej časti nevzťahuje na obmedzovanie súťaže, ktorého účinky sa prejavujú výlučne na zahraničnom trhu, ak medzinárodná zmluva uverejnená v Zbierke zákonov Slovenskej republiky, ktorou je Slovenská republika viazaná, neurčuje inak.
(6) Tento zákon sa nevzťahuje na prípady obmedzovania súťaže, ktorých posudzovanie patrí do pôsobnosti iného orgánu, ktorý zabezpečuje ochranu súťaže podľa osobitného predpisu. 1a)

Protimonopolný úrad :

Je ústredným orgánom štátnej správy Slovenskej republiky18) na ochranu a podporu súťaže. Vykonáva právomoci v oblasti ochrany a podpory súťaže zverené orgánom hospodárskej súťaže osobitnými predpismi. Sídlom úradu je Bratislava. Úrad môže zriaďovať stále alebo dočasné pracoviská aj mimo svojho sídla.

Žádné komentáře:

Okomentovat