Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Jelikož stát má především zájem na ochraně ...

Jelikož stát má především zájem na ochraně vnitřního trhu práce (občanů), zákon umožňuje zaměstnávání cizinců pouze na základě zvláště stanovených podmínek. Stanoví samostatně podmínky pro povolení k získávání zaměstnanců ze zahraničí (vydává úřad práce) a podmínky pro povolení k zaměstnávání cizinců (platné povolení k zaměstnání a platné povolení k pobytu na území ČR). Zákon uvádí také případy, kdy se splnění podmínek pro povolení zaměstnávání cizinců nevyžaduje.
Zaměstnavatelé mají stanovenu řadu obecných povinností, které lze shrnout jako: povinnost oznamovací (je povinen oznamovat úřadu práce uvolnění nebo vytvoření nových pracovních míst a veškeré skutečnosti, které by na jeho obsazení mohly mít vliv) a zvláštní povinnosti vůči osobám se zdravotním postižením.
Dalšími subjekty jsou organizátoři rekvalifikačních kurzů, ale i agentury práce. Agentury práce musí mít k právu zprostředkovávat zaměstnání povolení, které vydává MPSV. Podmín-kou je věk nejméně 23 let, způsobilost k právním úkonům, bezúhonnost, odborná způsobilost a bydliště na území ČR. Povolení je vydáváno maximálně na dobu 3 let.

Žádné komentáře:

Okomentovat