Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Ak úrad zistí nedostatky v činnosti poisťovacieho makléra ....

Ak úrad zistí nedostatky v činnosti poisťovacieho makléra al. agenta spočívajúce v nedodržiavaní stanovených zákonných podmienok určených v povolení, môže:
 uložiť poisťovaciemu maklérovi alebo poisťovaciemu agentovi opatrenia na odstránenie a na nápravu zistených nedostatkov
 odňať povolenie na vykonávanie činnosti poisťovacieho makléra alebo agenta
Ak úrad zistí, že fyz. al. právnická osoba vykonáva činnosti, na kt. je potrebné povolenie podľa zákona o poisťovníctve, bez povolenia, je oprávnený uložiť im podľa závažnosti a miery zavinenia pokutu až do výšky 1mil.Sk a oznámi túto skutočnosť orgánu činnému v trestnom konaní.
Všetky uvádzané sankcie a opatrenia možno ukladať samostatne al. súbežne a opakovane, pričom ich možno uložiť do 2 rokov od zistenia nedostatkov, najneskôr však do 5 r. od ich vzniku.
Úrad je oprávnený aj mimo konania o uložení sankcie al. opatrenia prerokovať nedostatky v činnosti s členmi predstavenstva poisťovne/zaisťovne, s vedúcim pobočky zahranič. poisťovne/zaisťovne, s členmi dozornej rady poisťovne/zaisťovne, s vedúcimi zamestnancami, zamestnancami zodpovednými za vykonávanie
vnútornej kontroly al. zodpovedným aktuárom, kt. sú povinný poskytnúť úradu ním požadovanú súčinnosť.

Žádné komentáře:

Okomentovat