Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Elektroimunoprecipitace (raketová metoda)

– Ab je opět v agaróze, u spodního okraje destičky si vytvoříme několik otvorů (blíž katodě). Ve stejnosměrném elektrickém poli dojde k pohybu Ag od – k + a Ag se zároveň setká s Ab v agaróze. Vytvoří se precipitační linie ve tvaru rakety. Její výška se porovnává se standardním roztokem.

Imunoprecipitace v roztoku – projeví se tvorbou zákalu, který se hodnotí nefelometricky (měří se odražené světlo) nebo turbidimetricky (měří se světlo, které prošlo roztokem)

RIA metoda – radioimunoanalýza – v roztoku je limitované množství Ab, hledaný Ag a značený Ag radioizotopem. Dochází ke vzniku komplexu Ag – Ab a značenýAg – Ab. Jejich poměr je ovlivněn vzájemným poměrem značeného a neznačeného Ag. Po obsazení všech volných míst na Ab, zůstanou v roztoku volné značené i neznačené Ag, které je třeba oddělit od vzniklých komplexů (centrifugací). Pak je možné změřit radioaktivitu supernatantu nebo sedimentu. Čím je vyšší radioaktivita supernatantu (je tedy hodně volných značených Ag), tím je také vyšší koncentrace hledaného Ag. Čím vyšší je radioaktivita sedimentu, tím méně hledaného Ag bylo ve vzorku, protože většinu vazebných míst na Ab obsadil značený Ag. Výhodou stanovení je vysoká citlivost, nevýhodou je vyšší finanční i pracovní náročnost (potřeba spec. měřícího přístroje a riziko práce s radioizotopy s možnými zdravotními následky.


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

Žádné komentáře:

Okomentovat