Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PRŮBĚH REAKCE ENZYM – SUBSTRÁT

Reakční podmínky:
1. TEPLOTA – stanovení enzymatické aktivity se provádí nejčastěji při teplotě 37°C. reakce probíhají rychle ale často nelineárně. Nejvíce se však blíží poměrům v těle. Dříve se často užívala teplota 25°C – reakce byly lineární ale pomalé. Teplota 37° = teplotní optimum pro většinu enzymů

2. pH SUBSTRÁTU – pH při němž je aktivita největší se označuje jako pH optimum. Pro většinu je to pH kolem 7,4 (pH krve) ale jsou i enzymy, které potřebují kyselé pH – pepsin a také enzymy, které potřebují pH alkalické – ALP

3. KONCENTRACE SUBSTRÁTU udává ji Michaelisova konstanta. Vyjadřuje koncentraci substrátu, při níž je rychlost reakce rovna polovině max. rychlosti.

4. PŘÍTOMNOST AKTIVÁTORŮ A INHIBITORŮ – aktivátory jsou látky, které urychlují průběh reakce – kationy lehkých kovů. Inhibitory brzdí průběh reakce – léky a kationy těžkých kovů.


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

Žádné komentáře:

Okomentovat