Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Protisměrná imunoelektroforéza

– na agarózové destičce vytvoříme dvojice jamek. Do otvorů, které jsou blíže katodě, nepipetujeme vzorek s hledaným Ag a do otvorů blíže anodě nepipetujeme monovalentní antisérum s Ab proti hledané bílkovině. Destičku umístíme do prostředí stejnosměrného elektrického pole. Ag ze vzorku se pohybuje směrem ke kladně nabité anodě a Ab z antiséra vlivem elektroendoosmózy směrem opačným. V místě kde se setkají vznikne precipitační linie.
Dvojitá radiální imunodifúze – na agaróze vytvoříme několik otvorů, z nichž jeden je centrální. Do centrálního otvoru nepipetujeme monovalentní antisérum a do okolních otvorů biologický materiál. Destičku umístíme do vlhkého prostředí. Z centrálního otvoru difunduje do agarózy Ab a setkává se s Ag ze vzorku – vzniká precipitační linie.


KVANTITATIVNÍ IMUNOCHEMICKÉ METODY

Jednoduchá radiální imunodifůze – na povrchu destičky je agaróza smíchaná s monovalentním antisérem. Na povrchu destičky se vytvoří několik otvorů, do kterých nepipetujeme biologický materiál. Při difůzi se Ag ze vzorků v agaróze setkává s Ab a po dosažení optimální koncentrace se vytvoří precipitační linie ve tvaru kružnice. Velikost kružnice je závislá na koncentraci Ag a srovnává se se standardními vzorky.


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

Žádné komentáře:

Okomentovat