Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ZÁKLADNÍ CHEMICKÉ VYŠETŘENÍ LIKVORU

1.) bílkovina = proteinorachie 0,15 – 0,4 g/l
80% bílkoviny pochází ze séra, zbytek je tvořen uvnitř likvorových cest = intratékální tvorba. Zvýšená hodnota bílkoviny bývá u bakteriálních zánětů CNS a u autoimunitních onemocnění, kdy se zvyšuje především intratékální tvorba.

2.) glukóza = glykorachie 2,5 – 3,8 mmol/l
Měla by představovat asi 60% glykémie. Zvyšuje se u diabetiků a snižuje se u bakteriálních zánětů CNS.

3.) laktát 1,2 – 2,1 mmol/l
Jeho hodnota se zvyšuje u bakteriálních zánětů CNS.

4.) chloridy 120 – 132 mmol/l
Pokles chloridů bývá u tuberkulózních zánětů CNS.


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

Žádné komentáře:

Okomentovat