Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

5. Daňová exe predajom cenných papierov ...

5. Daňová exe predajom cenných papierov ktoré sú vo vlastníctve daňového dlžníka sa vykoná tak, že správca dane spíše tieto cenné papiere pri doručení DE výzvy . Tie cenné papiere, ktoré sa nachádzajú u daňového dlžníka odoberie a zabezpečí ich úschovu. Tie cenné papiere, ktoré sa nachádzajú u PO, ktorá vedie evidenciu cenných papierov sú zabezpečené pozastavením práva nakladania s cennými papiermi, ktoré sú vo vlastníctve daňového dlžníka.

6. Daňová exe predajom nehnuteľností – vtedy, ak je preukázené , že nehnuteľnosť, jej súčasti a príslušenstvo je vo vlastníctve alebo v spoluvlastníctve daňového dlžníka. Touto exe je možno postihnúť aj majetok nezapísaný v katastri nehnuteľností, ak je vlastníctvo daňového dlžníka k nehnuteľnosti preukázané iným spôsobom.
Správca dane vydá na nehnuteľnosť, na ktorú nebolo vydané správcom dane záložné právo, rozhodnutie o začatí DEK. Ak n nehnuteľnosť bolo zriadené správcom záložné právo, správca zašle katastru nehnuteľností oznámenie o začatí DEK. Ak sa jedná o nehnuteľnosti nezapísané v KN, správca k rozhodnutiu o zriadení záložného práva, alebo o začatí DEK predloží i návrh na zápis dotknutých nehnuteľností.

Žádné komentáře:

Okomentovat