Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Subjekty verejnej správy a PO a FO,...

Subjekty verejnej správy a PO a FO, ktorým sa poskytujú prostriedky štátneho rozpočtu, sú povinné predkladať na žiadosť MF SR údaje potrebné na účely zostavenia rozpočtu verejnej správy a hodnotenia plnenia rozpočtu verejnej správy vrátane údajov o príjmov a výdavkoch s uvedením finančných tokov (v odbornej terminológii - cash flow) k ostatným subjektom verejnej správy.
Ministerstvo zdravotníctva SR je povinné vypracovať návrh súhrnného rozpočtu za zdravotné poisťovne a prerokovať ho s ministrom financií.
Ministerstvo školstva SR je povinné vypracovať návrh súhrnného rozpočtu za verejné vysoké školy a prerokovať ho s ministrom financií.
Sociálna poisťovňa, Slovenský pozemkový fond, Fond národného majetku SR a štátne fondy prostredníctvom správcu štátneho fondu sú povinné predložiť vláde na schválenie návrhy svojich rozpočtov do 15. 8. bežného roka, ak vláda neurčí neskorší termín.

Pokiaľ ide o štátny rozpočet, jeho návrh vypracúva Ministerstvo financií SR v súčinnosti s ústrednými orgánmi, obcami, VÚC a správcami účelových fondov. Prekladá ho na schválenie vláde (obvykle do 15.8. bežného roka). Vláda tento návrh predkladá na schválenie zákonodarnému orgánu v termíne stanovenom týmto orgánom (obvykle do 15.10. bežného roka).

Žádné komentáře:

Okomentovat