Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pravidlá rozpočtového hospodárenia(§19):

Prostriedky ŠR možno použiť len v súlade so Zákonom o št. rozp. na prísl. rok, špeciálnymi predpismi a týmto zákonom. Povinnosť zachovať hospodárnosť, efektívnosť a účinnosť použitie. Možno ich použiť do konca rozp. roka, existujú aj výnimky. Štatutárny orgán subjektu VS je povinný zabezpečiť, aby sa prostriedky uvoľňovali len v tej výške, ako je zahrnuté v rozpočte VS. Subjekt nesmie zaviazať na také úhrady, ktoré nemá zabezpečené v rozpočte bežného roka a tým zaťažovať rozpočet nasledujúceho rozp. roka.
Preddavky môžu byť poskytnuté, ak tak bolo dohodnuté vopred, max. na 3 mesiace dopredu. Tiež možno uvoľniť prostriedky ako zálohu na plat. Karu, akreditív v prospech zahraničných osôb a preddavkov na zdrav. starostlivosť a pri obstaraní voj, materiálu, špec. strojov, prístrojov a pod. v zahraničí a pod.
Prostriedky z preddavku musia byť zúčtované do konca rozp. roka, v ktorom sa poskytli, okrem režijných nákladov. Ustanovenia o preddavku sa týkajú financovania spoločných projektov s EÚ.
FO a PO pri poskytnutí prostriedkov zodpovedajú za hospodárenie s nimi.
Subjekt VS, okrem obce a VÚC, môže prijať úver len v súlade s týmto zákonom, ako aj sa stať ručiteľom, príp. poskytnúť úver len v súlade s týmto zákonom, okrem FNM.

Žádné komentáře:

Okomentovat