Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Ak nastali skutočnosti pre zavedenie ...

Ak nastali skutočnosti pre zavedenie ozdravného režimu, obec je povinná do 3 dní od ich zistenia oznámiť túto skutočnosť ministerstvu financií a starosta je povinný do 15 dní vypracovať návrh na zavedenie ozdravného režimu, ktorý tvorí návrh ozdravného rozpočtu a návrh opatrení na stabilizáciu rozpočtového opatrenia a predložiť tento návrh obecnému zastupiteľstvu. Ozdravný rozpočet nie je obec povinná členiť na bežný rozpočet a kapitálový rozpočet. Obecné zastupiteľstvo musí prerokovať návrh na zavedenie ozdravného režimu do 15 dní od jeho predloženia.
Počas ozdravného režimu môže obec používať svoje finančné prostriedky len v súlade so schváleným ozdravným rozpočtom, pritom každé použitie finančných prostriedkov obec musí vopred písomne odsúhlasiť hlavný kontrolór obce.
Starosta je povinný pravidelne mesačne predkladať na rokovanie obecného zastupiteľstva správu o plnení ozdravného režimu vrátane plnenia ozdravného rozpočtu.
V lehote do 7 dní po uplynutí 90 dní od zavedenia ozdravného režimu je obec povinná oznámiť ministerstvu financií výsledky jeho plnenia vrátane plnenia ozdravného rozpočtu a stavu záväzkov spolu so stanoviskom hlavného kontrolóra. Ak obec preukáže, že plnením ozdravného režimu dosiahla zlepšenie výsledkov hospodárenia, ministerstvo financií môže na základe žiadosti obce dať súhlas na predĺženie hospodárenia v ozdravnom režime s určením jeho lehoty neprevyšujúcej 90 dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat