Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

I. Etapa zostavenia, prerokovania a schválenia návrhu rozpočtu.

Návrh ŠR vypracúva MF SR v súčinnosti so správcami rozpočtových kapitol, s obcami, VÚC, so správcami účelových fondov, s verejnoprávnymi inštitúciami, s Fondom národného majetku SR (FNM SR), s Národnou bankou SR a s Eximbankou. Súčasťou návrhu ŠR je aj návrh financovania schodku ŠR na príslušný rozpočtový rok a financovania štátneho dlhu.
Návrh štátneho rozpočtu na príslušný rozpočtový rok predkladá MF SR vláde SR do 15. augusta.. Prílohu tohto návrhu tvoria najmä návrhy rozpočtov štátnych účelových fondov a vybrané údaje rozpočtov obcí a VÚC.
O návrhu ŠR na príslušný rok rozhoduje vláda do 30. septembra. Po prerokovaní ho vláda predkladá vo forme vládneho návrhu zákona na schválenie NR SR do 15. októbra (v prípade, ak zákon o ŠR nebude schválený do 31. decembra, pôjde o stav úpravy rozpočtového provizória).
Po schválení zákona o štátnom rozpočte MF SR rozpisuje všetkým rozpočtovým kapitolám záväzné ukazovatele schválené rozpočtovým zákonom. MF do 90 dní po nadobudnutí účinnosti zákona o ŠR zverejňuje údaje ŠR spôsobom podľa zákona o slobode informácií.

Žádné komentáře:

Okomentovat