Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rozpočtové rezervy (§10):

Vytvárajú sa na krytie nepredvídaných výdavkov nevyhnutných na zabezpečenie rozpočtového hospodárenia alebo na krytie zníženia rozpočtovaných príjmov. Tvorí ich najmä:
Rezerva vlády, rezerva predsedu vlády, rezerva na prostriedky EÚ a na odvody EÚ.

Rozpočtové provizórium (§11):
Ak nie je vládny návrh zákona o št. rozpočte na budúci rozpočtový rok schválený NRSR do 31. decembra bežného rozpočtového roku, spravuje sa hospodárenie od 1.1. rozp. provizóriom. Hospodárenie sa spravuje rozpočtom z predchádzajúceho rozp. roka, výdavky v kalendárnom mesiaci nesmú prekročiť 1/12 výdavkov z minulého rozp. roka. Výnimkou sú len odvody do EÚ, odvody za zamestnancov štátnych rozpočtových a príspevkových organizácií, úroky a poplatky z prijatých úverov. Príjmy a výdavky sa zúčtujú po nadobudnutí platnosti Zákona o št. rozpočte.
Vojnový štátny rozpočet( §12):
Hospodárenie SR sa v čase vojny riadi vojnovým rozpočtom. Po vypovedaní vojny alebo vyhlásení vojnového stavu vypracúva ministerstvo financií návrh rozpočtu. Ten platí od začiatku vojny do konca rozp. roka a potom sa tvorí na ďalšie rozp. roky. Po skončení vojny vypracúva MF návrh mimoriadneho záverečného štátneho účtu za obdobie od vypovedania vojny do skončenia rozp. roka a príp. za ďalšie rozpočtové roky.

Žádné komentáře:

Okomentovat