Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Táto vyhláška obsahuje názov a sídlo ...

Táto vyhláška obsahuje názov a sídlo správcu dane, dátum jej vydania, čas a miesto konania dražby, prdmet dražby, vyvolávacie ceny predmetov, spôsob a termín zaplatenia najvyššeho podania, termín obhliadky vecí, upozornenie že predkupné právo si môžu oprávnení uplatniť len ako dražitelia na dražbe, poučenie o tom, ktor môže byť účastníkom dražby a podpis správcu dane. Dražobnú vyhlášku správca dane uverejní najmenej 15 dní pred konaním dražby na úradnej tabuli správcu dane a môže ju zverejniť i v masovokomunikačných prostriedkoch. Dražba je verejná. Dražiť nemôže zamestnanec správcu dane a daňový dlžník.
Správca dane pred začatím dražby zapíše záujemcov o dražbu do zoznamu dražiteľov. Na začiatku dražby vhlási najnižšie podanie. Správca dane pokračuje v dražbe do vtedy, pokial dražitelia robia vyššie podania. Po najvyššom podaní správca dane urobí príklep. Vydražiteľ je povinný zaplatiť najvyššie podania ihneď a ak tak urobí prechádza vlastnícke právo ne neho. O priebehu dražby spíše správca dane zápisnicu.
Ak správca dane robí opätovnu dražbu, určí vyvolávaciu cenu na nevydražené veci, najmenej vo výške 70 % z ceny, ktorú určil v prvej dražbe. Ak je i táto opätovná dražba neúspešná, správca dane pokračuje v DE predajom hnutelnej veci na základe písomných ponúk predložených záujemcami o kúpu veci.

Žádné komentáře:

Okomentovat