Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Tejto exe nepodliehajú peňažné ptostriedky ...

Tejto exe nepodliehajú peňažné ptostriedky na účte, ktoré sú určené na výplatu miezd zamestnancov daňového dlžníka a peňažné prostriedky na odškodňovanie pracovných úrazov a chorôb z povolania. Rovnako nepodliehajú i peňažné prostriedky na účte fyzickej osoby do výšky 5000,-Sk; ak má FO viac účtov, tak exe nepodliehajú peňažné peostriedky do úhrnej výšky 5000,-Sk na všetkých jej účtoch. DE nepodliahajú i prostriedky na účtoch, ktoré boli poskytnuté daňovému dlžníkovi zo štátneho rozpočtu, alebo majú účelové určenie.


2 B. Daňová exe prikázním iných peňažných pohľdávok – za inú peňažnú pohľadávku sa považuje peňažný záväzok tretích osôb / poddlžníkov / voči daňovému dlžníkovi o ktorých musí daňový dlžník písomne info správcu dane.
V rozhodnutí o začatí DEK zakáže správca dane poddlžníkovi uhradiť záväzok daňovému dlžníkovi a zároveň v DE výzve zakáže daňovému dlžníkovi vymáhať pohľadávku od poddlžníka. Po doručení DE príkazu je poddlžník povinný poukázať záväzok, ktorý je splatný na účet správcu dane. Správca dane je oprávnený vydať DE príkaz aj na pohľadávku splatnú v budúcnosti.
DE príkaz sa doručuje do vlastných rúk daňovému dlžníkovi a poddlžníkovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat