Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Do tejto otázky podľa zákona patrí ...

Do tejto otázky podľa zákona patrí aj nasledujúca problematika, ktorá je ale podrobnejšie rozpracovaná v iných, konkrétnych otázkach, preto som sa tomu bližšie nevenoval, len načrtnem, čo tam bude potrebné spomenúť. Ja som sa jej pýtal, a ona mi povedala, že máme spomenúť najskôr štruktúru a potom ona nás už navedie.

Štátne fondy ( §5):
Je to PO, ktorá sa zriaďuje zákonom na financovanie osobitne určených úloh štátu. Zdroje štátneho fondu a spôsob použitia jeho prostriedkov ustanovuje zákon, ktorým sa štátny fond zriaďuje. Rozpočet štátneho fondu schvaľuje vláda spolu s návrhom zákona o štátnom rozpočte na príslušný rozpočtový rok. SR neručí za záväzky štátneho fondu a štátny fond neručí za záväzky SR. Štátny fond nemôže byť zriaďovateľom ani zakladateľom inej PO.

Štátny rozpočet( §6):
Je to základná súčasť rozpočtu VS a zabezpečuje sa ním financovanie hl. funkcií štátu v prísl. kalend. roku. Prijíma ho zákonom NRSR, kt. určí príjmy, výdavky, schodok al. prebytok, možno ním splnomocniť vládu na prevzatie úveru na prísl. rozp. rok.
ŠR tvoria najmä: príjmy ŠR, výdavky ŠR a schodok alebo prebytok ŠR
- príjmy štátneho rozpočtu ...
- výdavky štátneho rozpočtu...- bežné a kapitálové

Žádné komentáře:

Okomentovat