Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

- spoluvlastík nehnuteľnosti,...

- spoluvlastík nehnuteľnosti, preukáže správcovi vyvolávaciu cenu podielu, ktorý sa má dražiť a najneskôr hodinu pred začiatkom dražby predloží doklad o jeho zaplatení;
- iná osoba poukáže na účet správcu dane celá daňový nedplatok bez nároku na prechod vlastníckeho práva k veci a naneskôr hodinu pred začiatkom dražby predloží doklad o jeho zaplatení.
Pri vydaní rozhodnutia o udelení príklepu správca dane určí lehotu na zaplatenie najvyššieho podania. Toto rozhodnutie sa doručí do vlastných rúk daňovému dlžníkovi, vydražiteľovi, osobám ktoré na dražbe vzniesli námietky proti príklepu a osobám, ktorým je správca dane povinný doručovať vyhlášku do vlastných rúk. Udelením príklepu sa môže vydražiteľ ujať držy vydraženej nehnuteľnosti so súhlasom správcu dane.
Na účely opakovanej dražby nehnuteľnosti správca dane určí vyvolávaciu cenu vo výške 90 % z ceny určenej znalcom. Ak je táto neúspešná, správca môže vykonať ešte opätovnu dražbu a vyvolávacia cena nehnuteľnosti sa určí vo výške ¾ z ceny určenej znalcom. Ak je i táto opätovná dražba neúspešná, môže správca dane rozhodnúť o prechode vlastníckeho práva na základe písomnej ponuky a tu správca dane určí cenu najmenej vo výške 60 % z ceny určenej znalcom.

Žádné komentáře:

Okomentovat