Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Tu musí správca dane zverejniť oznam ...

Tu musí správca dane zverejniť oznam na úradnej tabuly / v masovkomunikačných prostriedkoch / o predaji na základe ponuky a to najmenej 15 dní pred termínom na podanie písomných ponúk. Ak ani takýto predaj na základe ponuky nebol úspešný, správca dane vyzve daňového dlžníka, aby si prevzal napredanú hnuteľnú vec do desiatich dní od termínu doručenia upovedomenia do vlastných rúk.
Správca dane môže predať hnuteľné veci ihneď a za obvyklú cenu, ak ich hodnota nieje vyššia ako 5000,-Sk za jeden kus, ak rýchlo podliehajú skaze a ak sa jedná o živé zvieratká.

4. Daňová exe odobratím hotových peňazí a iných vecí, pri ktorých nedochádza k predaju – správca dane po doručení DE výzvy vykoná súpis hotových peňazí a iných vecí, pri ktorých nedochádza k predaju a zakáže daňovému dlžníkovi s nimi nakladať. Odobrať hotové peniaze môže správca dane, len ak peňažná hotovosť presahuje 3000,-Sk. Vkladné knižky alebo iné listiny tiež spisuje správca dane ako iné hnuteľné veci. Vkladnú knižku predloží správca dane banke spolu s právoplatným exe príkazom a vyberie z nej výšku daňového nedoplatku.
Tejto exe nepodliehajú peňažné prostriedky určené na výplatu miezd zamestnancov daňového dlžníka a prostriedky na odškodňovanie pracovných úrazov a chorôb z povolania.

Žádné komentáře:

Okomentovat