Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MF SR vypracúva návrh záverečného účtu ...

MF SR vypracúva návrh záverečného účtu VS vrátane návrhu štátneho záverečného účtu, riadi práce na vypracovaní záverečného účtu VS a usmerňuje zostavovanie záverečných účtov jednotlivých kapitol a štátnych fondov. Návrh záverečného účtu VS vrátane št. záverečného účtu predkladá vláde.
Správca kapitoly zostavuje návrh záverečného účtu kapitoly vrátane záverečného účtu štátneho fondu, ktorý spravuje. Návrh predkladá MF SR v určenom rozsahu a termíne (na informáciu ho predkladá i vláde a príslušnému výboru NR SR).
Správcovia kapitol a subjekty VS predkladajú MF SR v ním určenom termíne ročné účtovné závierky (ak má byť táto závierka overená audítorom, sú dané subjekty povinné predložiť účtovnú závierku overenú audítorom). Účtovné závierky sú podkladom na vypracovanie záverečného účtu VS.

Štátny záverečný účet sa zostavuje na úrovni štátneho rozpočtu, jeho vypracovanie riadi MF SR. Štátny záverečný účet zahŕňa i záverečné účty štátnych účelových fondov, prehľad o rozpočtovom hospodárení obcí, VUC a verejnoprávnych inštitúcií.
MF SR vypracovaný návrh záverečného účtu predkladá vláde spolu so súhrnom výsledkov hospodárenia verejného rozpočtu ako prílohou. Vláda je povinná najneskôr do šiestich mesiacov po skončení rozpočtového roka predložiť tento návrh NR SR. Národná rada pri prerokovaní záverečného účtu rozhodne o použití prebytku alebo o spôsobe úhrady schodku. Návrh štátneho záverečného účtu schvaľuje vo forme uznesenia.

79.
80.

Žádné komentáře:

Okomentovat