Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

V prípade, že zistené nedostatky neboli ...

V prípade, že zistené nedostatky neboli v určenej lehote odstránené, pozastaví dozorný orgán poisťovni alebo poisťovaciemu spolku oprávnenie na výkon činnosti na určitý čas alebo do odstránenia nedostatku vo vymedzenom alebo v celom rozsahu.
Dozorný orgán môže poisťovni alebo poisťovaciemu spolku zrušiť povolenie na podnikanie, ak poisťovňa alebo poisťovací spolok:
• porušuje povinnosti ustanovené zákonom o poisťovníctve,
• vo svojom hospodárení vykazuje natoľko závažné nedostatky, že ďalšie pokračovanie výkonu činnosti by ohrozovalo záujmy poistených,
• nevykoná v určenej lehote opatrenia obsiahnuté v pláne obnovenia platobnej schopnosti,
• v žiadosti o povolenie na podnikanie alebo jeho zmenu uviedli vedome nesprávne údaje, ak by pri pravdivých údajoch povolenie na podnikanie nedostali.
V prípade zrušenia povolenia na podnikanie poisťovne vykoná dozorný orgán opatrenia smerujúce na ochranu záujmov poistených. Tento orgán je oprávnený obmedziť alebo zakázať poisťovni najmä voľné disponovanie s majetkom, najmä účelovými poistnými fondmi a s inými majetkovými právami. Je tiež oprávnený poveriť pracovníka dozorného orgánu vedením dražby na odpredaj poistných zmlúv, účelových poistných fondov a ostatného majetku poisťovne, ak tento odpredaj nevykoná poisťovňa.

Žádné komentáře:

Okomentovat