Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

O pozastavení oprávnenia na výkon ...

O pozastavení oprávnenia na výkon činnosti a zrušení povolenia na podnikanie sa rozhoduje v správnom konaní. Rozhodnutie o pozastavení oprávnenia na výkon činnosti a rozhodnutie o zrušení povolenia na podnikanie po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov v správnom konaní môže byť preskúmané súdom podľa zákona č.99/1963 Zb. (Občiansky súdny poriadok), v znení neskorších predpisov.
Na podporu svojho rozvoja sa môžu poisťovne medzi sebou združovať na základe dobrovoľnosti a spoločného záujmu. Zákon pripúšťa aj možnosť ich združovania aj s inými fyzickými a právnickými osobami, a to aj zahraničnými.
Za vykonávanie poisťovacej alebo zaisťovacej činnosti bez povolenia alebo vykonávanie sprostredkovateľskej činnosti v prospech poisťovne bez povolenia alebo pokus oň, alebo za úmyselné uvedenie nesprávnych údajov v žiadosti o povolenie na podnikanie v poisťovníctve alebo jeho zmenu a porušenie mlčanlivosti o skutočnostiach týkajúcich sa poistenia sa zloží pokuta v správnom konaní, ktorú určí a uloží dozorný orgán až do výšky 1 mil. Sk. Pokutu možno uložiť do jedného roka odo dňa, keď boli zistené uvedené skutočnosti, najneskôr však do troch rokov odo dňa, keď k nim došlo.
Zákon o poisťovníctve sa nevzťahuje na subjekty, ktoré vykonávajú nemocenské a sociálne zabezpečenie (poistenie).

Žádné komentáře:

Okomentovat