Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rokovaniu Bankovej rady ...

Rokovaniu Bankovej rady NBS predsedá guvernér, v jeho neprítomnosti ním poverený viceguvernér. Banková rada NBS prijíma svoje rozhodnutia väčšinou hlasov všetkých členov, je uznášaniaschopná, ak je prítomný guvernér alebo ním poverený predsedajúci viceguvernér a aspoň traja ďalší členovia. Pri rovnosti hlasov rozhoduje hlas predsedajúceho. Rokovací poriadok môže ustanoviť prípady, kedy je na prijatie rozhodnutia potrebný súhlas všetkých členov, prípadne ustanoviť inú majoritu pri hlasovaní.
NBS zastupuje navonok jej guvernér. Spolu s dvoma viceguvernérmi môže rozhodnúť o neodkladných záležitostiach, ktoré inak podliehajú schváleniu Bankovej rady NBS. Takéto rozhodnutia Banková rada NBS na nasledujúcom zasadnutí schváli alebo zruší.
Direktórium NBS je výkonným orgánom NBS. Zodpovedá za výkon rozhodnutí Bankovej rady NBS. Pripravuje zasadania Bankovej rady NBS a spravuje NBSenska. Zabezpečuje najmä výkon:
• obchodov so SR,
• schválenej menovej politiky,
• správy menových rezerv v zlate a devízových prostriedkov, obchodov s devízovými hodnotami a platobného styku so zahraničím,

Žádné komentáře:

Okomentovat