Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Komplikace

Výzkum ukazoval spojení mezi trichomoniázou a dva vážné sequelae. Data navrhnou, že trichomoniáza je spojována se zvýšeným rizikem přenosu HIV a smět přimět ženu, aby doručil minimum-narození-váha nebo předčasné dítě. Další výzkum je potřeboval úplně prozkoumat tyto vztahy.

Prevence
Použití pánských kondomů může pomoci předejít šíření trichomoniázy, ačkoli opatrná studia nikdy byla hotová ten fokus na jak zabránit tuto infekci.

Mykóza (kandidóza) je onemocnění nejčastěji vyvolané mikroorganismem Candida albicans, houbou podobnou kvasinkám. Sedmdesát pět procent žen získá poševní mykózu alespoň jednou za život, ale některé jsou postiženy recidivami.

Příznaky poševní mykózy
Mykotická infekce se nemusí někdy projevovat, ale přítomny jsou infekční spóry. Když nastanou vhodné podmínky, vlákna houby, zvané hyfy, prorostou do výstelky pochvy a způsobují její narušení a běžné příznaky jako je svědění, bolestivost, suchá sliznice, bolest při pohlavním styku a bílý výtok podobný tvarohu, zapáchající jako extrakt z kvasnic. V těžkých případech dochází ke zduření poševní sliznice a zvětšují se tříselné lymfatické uzliny. Celá pánevní oblast je citlivá, někdy bývá i bolest při močení. Pochva je plná hustých bílých vloček, ale v některých případech může být na stěnách pochvy vidět pouze několik bílých skvrn. Výtok nemusí být úměrný závažnosti mykózy. (U mužů se mykóza projevuje červenými skvrnami na žaludu a penisu, bolestivostí a hromaděním bělavé hmoty pod předkožkou.)


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

1 komentář:

  1. k tý mykoze... je dost nepříjemný, když to někoho potká. nvíc vaginální mykoza není jediná, kterou lovek může mít. existuje taky mykoza nehtů a ta se pozná tak, že se nehty začnou žlutit, drolit nebo se ztlustí. a je jestě jedna mykoza a to pokožky nohou (atletická noha). většinou to dost svědí a nejde to nijak potlačit. a nejhorší na tom je, že to místo nemusí zpočátku ani není červeny nebo tak, až později zčervená a začne se loupat.

    Děkuji nechci, tak si dávejte... bacha.

    OdpovědětVymazat