Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Období nakažlivosti

• Období nakažlivosti končí po řádně ukončené léčebné (antiskabiesní) kůře, kterou řídí dermatolog, a po provedení všech příslušných hygienických opatření.

• Léčba: U léčby svrabu je třeba dodržet řadu důležitých zásad. Jen tak bude úspěšná nebo nedojde zbytečně k opětovné infekci (reinfekci).
1. Léčbu svrabu má řídit kožní lékař.

2. Léčba má odpovídat klinickému stavu onemocnění a podle toho se vybírají vhodné preparáty (Skabicid, Jacutin, sirná mast). Léky musí být aplikovány, kromě obličeje, od brady dolů všude (i za nehty). Někdy je potřebná i léčba na lůžku kožního oddělení. Bezpodmínečně nutná je současná léčba všech členů domácnosti a všech sexuálních partnerů (argument, že nemají žádné potíže, je pochybný, mohou být v inkubační době). Léčba u všech musí být ukončena současně!

3. Je nutné provést všechna hygienická opatření, s nimiž vás seznámí lékař (vyvařit ložní prádlo a vyžehlit napařovací žehličkou. Co nelze vyvařit, pověsit na dobře větrané místo na 14 dní. Zákožky též nepřežijí mráz. Po ukončení léčebné kůry s nimi nemocný již nesmí přijít do styku.

4. Pokud byl získán při promiskuitním sexuálním chování, doporučujeme provést další vyšetření na jiná STD.


Podporujeme:

kosmetika a líčení Brno a lepení, barvení a prodlužování řas

love Moon - aniontová intimní hygiena pro ženy a dětské pleny

omlazení obličeje, neinvazivní liposukce, trvalá epilace Brno

léky, vitamíny, kosmetika, zdravá výživa nejen proti striím

latexové matrace, lamelové rošty a dětský nábytek

Žádné komentáře:

Okomentovat