Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

BUFET, BISTRO...

BUFET
= je také pohostinské zařízení, zabezpečuje také základní a doplňkové stravování samoobslužným způsobem a je u něj možná určitá specializace (mléčný bufet, rybí bufet)
BISTRO
= analogická forma bufetu s tím rozdílem, že jídla jsou převážně podávána v nevratných obalech (McDonald, FastFood)
OBČERSTVENÍ A KIOSEK
= zabezpečuje občerstvení samoobslužným způsobem a obvykle se zřizuje jako sezónní a většinou bez odbytové plochy, tato forma může být také jako doplňující pro restauraci či jiné formy (výdejní okénko)
DENNÍ BAR
= pohostinské zařízení, jehož posláním je poskytovat rychlé občerstvovací služby obslužným způsobem, dominantní je posezení u barového pultu a specializace podle hlavního předmětu prodeje (Grill bar, Pizérie, Snack bar, Aperitive), mohou být i součástí hotelů
NOČNÍ BAR
= může být také součástí hotelu či podobných zařízení, jedná se o obslužná hostinská zařízení zajišťující bohatý sortiment jídel (teplých či studených) a zejména nápojů, tepelné výrobky jsou většinou minutkového charakteru, dominantní je opět barový pult a produkce určitého charakteru (hudba, živá hudba, varieté, apod.)
VINÁRNA
=specializované zařízení na podávání vína doplněné o studené (někdy i teplé) pokrmy
KAVÁRNA
= obslužné hostinské zařízení, jejich hlavním předmětem je prodej teplých nápojů, cukrářských pokrmů eventuelně studených pokrmů (případně i teplých pokrmů), prostor je vybaven pro dlouhodobější pobyt zákazníka (boxy, křesla), dle zaměření rozlišujeme taneční kavárny, kinokavárny, koncertní kavárny, kavárny kombinovaného typu, kavárna-cukrárna
ESPRESO
= obslužné hostinské zařízení – obdobné jako kavárna, ale dominantní je vybavení pro přípravu kávy espresa
PIVNICE
= obslužné zařízení hostinského typu, které je zaměřeno na prodej piva a jídel vhodně doplňujících pití piva (většinou studené pokrmy)
VÝČEP PIVA
= tzv. prodej přes ulici – zaměřené jen na prodej piva a ostatních nápojů do přinesených nádob

Žádné komentáře:

Okomentovat