Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Ústecký kraj má velmi příznivé podmínky pro rozvoj agroturistiky

Ústecký kraj má velmi příznivé podmínky pro rozvoj agroturistiky. Venkovské oblasti tohoto kraje disponují přírodním i kulturně – historickým potenciálem. V posledních letech se mění celkové pojetí cestovního ruchu v Ústeckém kraji, nabídka v této oblasti se stále více orientuje na nejrůznější podoby aktivní dovolené. Rozvíjí se cykloturistika, agroturistika a jezdectví, případě adrenalinové sporty.

Farmy v Ústeckém kraji nabízejí zájemcům vedle projížďky na koních i možnost zkusit si, co obnáší náročná péče o koně, ovce nebo kozy. Některé usedlosti k tomu nabízejí i ubytování v pokojích či apartmánech. Majitelé farem uvažují i o zřízení kempů.

Jedna z farem, zabývající se na Ústecku vedle zemědělské činnosti i agroturistikou, sídlí ve Velkém Chvojně. Specializuje se na chov koní. Nabízí ustájení koní a poníků pro soukromé osoby, vyjížďky na koních i ponících, funguje zde jezdecký oddíl. Zájemci si zde mohou navíc vyzkoušet, co obnáší náročná péče o zvířata. Možnost ubytování, kromě členů jezdeckého oddílu zatím není, výhledově majitel uvažuje o zřízení kempu.

Výborné podmínky pro agroturistiku nabízí farma Letní stráň v Boleticích na Děčínsku. Zaměřuje se především na chov skotu, ovcí a koní. Je zde možnost ubytování v nových pokojích a apartmánech s vlastním WC a koupelnou. Vedle výcviku jízdy na koních v současnosti nabízí klasické projížďky po chráněné oblasti. Návštěvníci se mohou seznámit s chovem koní, skotu a ovcí.

Nově vybudované ubytovací prostory nabízí farma v Březí u Malečova, v provozu jsou teprve dva roky. Pro návštěvníky jsou připraveny výlety na koních spojené s pečováním o tato zvířata. Při příležitosti otevírání pastvin v květnu se zde pořádají amatérské koňské závody. Kromě toho přijíždí kaskadéři s ukázkou rodea.

Nejzávažnějším problémem Ústeckého kraje je asi jeho stále trvající špatný mediální obraz. V očích veřejnosti je region stále spojován s těžbou uhlí a s ní spojenou devastací krajiny a životního prostředí.

Možnosti dalšího rozvoje turistiky v kraji jsou především ve zkvalitnění poskytovaných služeb, vybudování kvalitního informačního systému, účinné propagaci a spolupráci zainteresovaných subjektů. Rozvoji také velmi napomůže právě podpora agroturistiky či ekoturistiky.


Článek podporuje:
hokejky, brusle, hokejové chrániče

Žádné komentáře:

Okomentovat