Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Lov zvěře a rybaření

Lov zvěře a rybaření je produktem, který opět závisí na celkovém zázemí farmy – na rozsahu vlastnictví lesů a rybníků. Tuto aktivitu lze rovněž zprostředkovávat jiným podnikatelským subjektem.
Procházky v lese, houbaření a sběr lesních plodin jsou velmi oblíbenou a nenáročnou aktivitou.
Mezi doprovodné programy, ve kterých hraje hlavní roli charakter okolní krajiny patří letní a zimní sporty. Nabídku mohou tvořit pěší turistika, cyklistika, koupání, v zimě pak lyžování, sáňkování, bruslení apod.
Historie, kultura, příroda – tak by se daly nazvat doprovodné programy mezi něž může patřit: prohlédnutí si místních pamětihodností (hrady, zámky, kláštery) nebo atraktivních přírodních lokalit (krasové jeskyně a přírodní útvary, výskyt vzácných květin, rostlin a porostů, obory se vzácnou zvěří apod.) a ukázky tradičních řemesel (mlýny, kovárny, sklářské hutě, krajkářství).
Jako hostitel by měl podnikatel ve venkovské turistice využívat místopisné znalosti, vědět vše o každé nově zavedené místní dílně, kovotepectví, výrobně šperků z kůže či dřeva, řezbářství, výrobě velikonočních ozdob, skla nebo ke¬ramiky. Měl by se snažit domluvit pro hosty exkurze na tato místa, čímž se pro budoucnost rozšiřuje klien¬tela hostů. Hospodářova žena nebo jiný člen rodiny by měl mít zpracované programy pro volný čas a okamžitě je použít, vnímá-li, že se skupina nudí nebo když je špatné počasí. Existují však i hosté, kteří si nepřejí být vtahováni do činnosti statku nebo organizování jejich času a to by měl hospodář vystihnout a své chování tomu přizpůsobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat