Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Kategorizace restauračních zařízení

Restaurace – kategorizovány dle dominantního prodeje jídla, nápojů a doplňkových služeb:
1) restaurace
2) samoobslužná restaurace
3) rychlé občerstvení
4) restaurační zařízení podél cest (motoresty)
5) stánky prodávající občerstvení (hranolky, ryby, párky, apod.)
6) železniční jídelní vozy
7) eventuelně jiné podobné zařízení (rotel, letadlo, loď)

Bary – členění dle dominantního prodeje nápojů a doplňkových služeb:
1) bar
2) noční bar
3) pivnice
4) vinárna
5) kavárna a espreso

RESTAURACE
= obslužné hostinské zařízení, které zajišťuje stravovací služby se širokým sortimentem
POHOSTINSTVÍ
= modifikovaný typ restaurace v menších sídelních útvarech, které zabezpečuje jak základní tak doplňkové občerstvení (stravování)
JÍDELNÍ RESTAURAČNÍ VOZY
= zabezpečují jak základní tak doplňkové stravování v hromadných dopravních prostředcích
MOTOREST
= specifické zařízení restauračního typu s dostatečnou kapacitou parkovacích míst pro motoristy při silnicích či dálnicích a poskytuje stravovací služby převážně motoristům
SAMOOBSLUŽNÁ RESTAURACE
= poskytuje základní a doplň kové stravování se samoobslužným provozem

Žádné komentáře:

Okomentovat