Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Subjekty, které zajišťují stravovací služby

Subjekty, které zajišťují stravovací služby

• stravovací služby, které jsou poskytovány ve společném stravování = poskytování pokrmů a nápojů připravených k bezprostřední spotřebě => tzv. hostinská činnost

• restaurační zařízení v cestovním ruchu má řadu funkcí:

- z turistů (účastníků cestovního ruchu) odnímá starost o zabezpečení základního stravování (snídaně-oběd-večeře) eventuelně doplňkového stravování

- síť restauračních zařízení se jak místně (lokálně) tak časově přizpůsobuje podmínkám a nárokům v režimu cestovního ruchu

Kategorizace restauračních zařízení

- dříve se používalo značení 1. až 4. cenová kategorie – dnes se již takto značit nemusí
- 1. cenová kategorie byla nejlepší a 4. cenová kategorie byla nejhorší

- EU má také své členění kategorií restauračních zařízení – 2 základní kategorie:
=> restaurace
=> bary (mají přímou souvislost s cestovním ruchem)
a
=> kantýny + cateringové služby (nemají již přímou návaznost na cestovní ruch)
= jedná se o prodej pokrmů a nápojů za upravené ceny v závodních jídelnách, školních jídelnách, menzách, eventuelně v centrálních vývařovnách či rozvoz na objednávku

Žádné komentáře:

Okomentovat