Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Protibežných imunoelektroforéza

Protibežných imunoelektroforéza
- Na agarózový doštičke vytvoríme dvojice jamiek. Do otvorov, ktoré sú bližšie katóde, nepipetujeme vzorka s hľadaným Ag a do otvorov bližšie anódy nepipetujeme monovalentná antisérum s Ab proti hľadané bielkovine. Doštičku umiestnime do prostredia jednosmerného elektrického poľa. Ag zo vzorky sa pohybuje smerom ku kladne nabitej anódy a Ab z antisér vplyvom elektroendoosmózy smerom opačným. V mieste kde sa stretnú vznikne zrazeninovú línie.
Dvojitá radiálna imunodifúzia - na agarózy vytvoríme niekoľko otvorov, z ktorých jeden je centrálna. Do centrálneho otvoru nepipetujeme monovalentná antisérum a do okolitých otvorov biologický materiál. Doštičku umiestnime do vlhkého prostredia. Z centrálneho otvoru difunduje do agarózy Ab a stretáva sa s Ag zo vzorky - vzniká zrazeninovú línie.

KVANTITATÍVNE imunochemickou METÓDY

Jednoduchá radiálna imunodifúzia - na povrchu doštičky je agarového zmiešaná s monovalentním antisérom. Na povrchu doštičky sa vytvorí niekoľko otvorov, do ktorých nepipetujeme biologický materiál. Pri Difúzia sa Ag zo vzoriek v agarózy stretáva s Ab a po dosiahnutie optimálnej koncentrácie sa vytvorí zrazeninovú línia v tvare kruhu. Veľkosť kruhu je závislá na koncentrácii Ag a porovnáva sa so štandardnými vzorkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat