Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).
CESTOVNÍ RUCH - POSUZOVÁNÍ POJMŮ, ORGANIZACE PROVOZU UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ (HOTEL)
POSUZOVÁNÍ POJMŮ
kategorie = určuje druh ubytovacího zařízení
třída = stanoví minimální požadavky na vybavení, úroveň a rozsah služeb spojených s ubytováním - označuje se hvězdičkami (nejnižší třída * ………… nejvyšší třída *****)
- pro střední vrstvu se používají *** (na pokojích – TV, rádio, telefon => běžný standard)
ORGANIZACE PROVOZU UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ (HOTEL)
- závisí na velikosti a na charakteru poskytovaných služeb
Hierarchie:
ředitel - odpovídá za celkový chod zařízení, zná strategický plán a přijímá operativní rozhodnutí jak k vnitřnímu chodu, tak i k vnějším subjektům
manažeři
ekonomický úsek - zajišťuje veškerou ekonomickou agendu – účetní operace, statistické podklady, fakturaci, kontroluje výdaje, kontrola tržeb
personální odbor - někdy spadá pod ekonomický úsek
provozní úsek - stravování, společenské služby
ubytovací úsek - rezervace (booking), příprava pokojů, doplňování minibarů + ceníky, donáška do pokojů (room service)
- snaha o maximální modernizaci objektů
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat