Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

SPOLUPRÁCE, KONCENTRACE A INTEGRACE CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ 3.

SPOLUPRÁCE, KONCENTRACE A INTEGRACE CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ 3.

V rámci diverzifikace dochází k propojování CR i s jiným průmyslem!

V Itálii se významně do CR zapojuje firma Agip (petrolejářská firma), Jolly (textilní prům.), Pavezy (potravinářský prům.), nebo v Německu jsou to obchodní firmy Quelle event. Neckermann. V této době dochází rovněž k transkontinentálním vazbám - klub Mediteraene (Středomoří) - spojoval 170 touroperátorů a komplexů CR. Ve Švýcarsku existovala společnost Hotelplan  své firmy měla ve 13 zemích na různých kontinentech. Nesmíme také zapomenout na zapojení bank a finančních institucí na cestovním ruchu (Banka Rotschilde)!

Ale velké giganty mají zase vliv na malé podniky CR. V lednu 1874 ohlásila úpadek CK Curtlive a nechala bez pomoci 40 tis. klientů v zahraničí (na dovolené) a celkem 150 tis. klientů přišlo úplně o peníze zaplacené za pobyty a zájezdy!

České cestovní kanceláře se v rámci asociací snaží spolupracovat s ostatními mezinárodními asociacemi – i když v poslední době dochází celkově k útlumu z finančních důvodů – příliš vysoké příspěvky ze členství v asociaci.

Asociace CK spolupracují například se Světovou federací národních asociací CK + velké CK spolupracují sami s ASTA (Asociace amerických CK), UCHPA (Asociace chorvatských CK). Některé CK se snaží zapojit do Mezinárodního sdružení kongresů a sympózií + BITEI (Mezinárodní úřad pro CR a výměny mládeže). V roce 1994 skončila asociace ISTA (Mezinárodní sdružení pro okružní jízdy).

Žádné komentáře:

Okomentovat