Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).
UBYTOVACÍ SLUŽBY – základní služby CR - stravovací služby A.
UBYTOVACÍ SLUŽBY – základní služby CR
STRAVOVACÍ SLUŽBY A.
Stravovací služby patří do kategorie základní služeb CR + souvisí a podporují CR pobytový.
Nové trendy v oblasti stravovacích služeb
• styl „funkitchen“ – ve Francii, směr 21. století, propojení gastroslužeb s organizovanou kulturou
• styl „chrám zdraví“ – na anglických území, některé gastroslužby jsou propojovány s léčebnými procedurami (s masážemi)
• v New Yorku mají tzv. „easydinning“ – gastroslužby a komunikace, trénuje se např. rétorika
• v Jižní Koreji funguje systém „cooking“ – spojení gasgtroslužeb a divadla, kdy zákazník má k jídlu ještě představení
• systém „packages“ – balíčky
• „fooding“ systém – k němu je heslo „chci to zažít teď dokud se mi dobře vede“
- je zdůrazňováno kromě zdravotních aspektů jídla také zážitkovost
Stravovací služby, které se realizují na různých úrovních
Nejen tedy v restauracích, ale i v pohyblivých stravovacích vozech (jídelní vozy), na vodě, ve vzduchu (v letadlech) - tedy stravovací služby se odlišují dle dopravního prostředku + jsou determinovány druhem CR.
Tyto stravovací služby nám zabezpečuje tzv. hostinské zařízení - to má několik odbytových středisek - od přípravy, realizaci až po servírování – dle toho se dělí restaurace na několik typů.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat